Bejegyzések

Time of the Sixth Sun – Nagyszülők gondolatai

Igen, még mindig a dokumentumfilm-sorozattal foglalkozom, hiszen 9-10 órányi tömény „információ cunami” ilyenformán történő feldolgozását mintegy feladatként kaptam.
Lássuk, most milyen gondolatok megosztásával biztatlak egy kis filmnézésre!

Ez a rész a nagyszülők gondolatait hivatott közvetíteni, akik nem mások, mint az első nemzetek, a törzsek, az őslakosok bölcsei. Bölcsek, akik tiszta kapcsolatban vannak a természettel, a szellemi szférákkal, akik – a korukat látva – tapasztaltak, és a tapasztalatokat bölcsességgé tudták alakítani.

A film felhívja a figyelmet szerepükre, ebben a változásokkal terhelt időszakban. Viszont felmerül egy kérdés: Képesek-e, tudnak-e, akarnak-e segíteni, támogatni, tanítani azokat az embereket, azokat a népcsoportokat, akik korábban még a Föld színéről is el akarták tüntetni őket, nem fogadva el létezésüket.
Európában élő őslakos mesél ebben az epizódban arról, hogy a 21. századi civilizációban élve csak éjszaka, titokban tudják gyógyítani az embereket. Fenyegetik, bántalmazzák őket, annak ellenére, hogy a reménytelen eseteket maguk az orvosok küldik hozzájuk, és valóban, az ősi tudás birtokában gyógyítanak.
Magam is felteszek egy kérdést: Vajon mi magyarok tudunk-e tanulni az őslakosok bölcsességén keresztül? Ha már kérdeztem, akkor válaszolok is. 😉  (Bizonyos kijelentések többször fognak ismétlődni az írásaimban, pusztán azért, mert időtállóak. Ez is egy ilyen válasz.) Minden tudás, információ, bölcsesség, amire földi életünkben szükség van, már most a rendelkezésünkre áll, bennünk található. Ha engedjük a szívnek, léleknek, intuíciónak, megérzésnek, önvalónak – bárhogyan is nevezzük – elvezet a válaszokhoz, felismerésekhez, vagy ha szükséges, a bölcsekhez.

A jelenleg középkorú felnőttek gyerekként még kockázatokat vállalva fejlődtek, a film szerint viszont a mai generációt mintha megrémítené mindaz, ami a nappalin kívül található. Rémisztő számukra minden, ami valahogy kívül esik az elfogadható dolgok hihetetlenül szoros, irányított, merev kis dobozán. Te is úgy érzed, hogy nincs hatalmad, sem befolyásod, vagy kapacitásod a változtatásra? Remélem kevesek válasza lesz igen.

Mindenkinek, aki eddig eljutott a bejegyzés olvasásában, mintegy végszóként – ha nem is szó szerint – , idézek egy részt, adok egy kis lelki tuningot a nagyapák (bölcs férfiak) üzenetéből, bízva abban, hogy valóban keveseket rémiszt meg a 21. századi élet.

„ Ha kétségeid vannak a világban lévő helyeddel kapcsolatban, ne feledd, hogy a világ, Isten, a teremtés életet adott Neked. A teremtés életet adott Neked, mert szüksége van Rád. Élő része vagy a teremtésnek. Nem egy nem kívánatos gyermek vagy, sem egy baleset. Lényeges részét képezed a teremtésnek, és felelősséged Neked és Mindenkinek jó módon előmozdítani a teremtést.”

Még szintén kedvelheted...