Bejegyzések

Time of the Sixth Sun – Szívből jövő üzenetek

A bejegyzés címéhez hűen, szívből választottam ki a filmsorozat következő részében elhangzott üzenetek közül néhány, igencsak említésre méltót.

Ki nem hagynám a médiának küldött üzenet átadását, így most röviden, „bemelegítésként” át is nyújtom azt. Még észrevételt sem fűzök hozzá, mivel így tökéletes, ahogy van. 😉 
„A korlátozott kommunikációval önmagatok és gyermekeitek börtönét építitek. Létrehozhatjátok a börtönt, de kinyithatjátok az ajtót is.″
A világ vezetőihez intézett üzenetek közül Desmond Tutu Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista szavait emelem ki. Amikor meghallottam a hangját, láttam a mimikáját, éreztem az erejét, és nem utolsósorban figyeltem a megosztani kívánt gondolatokat, kuncogva csak annyi észrevételem volt mindehhez, hogy „nagy arc”. A közel 90 esztendős vezető gyermeki huncutsággal az arcán vállalja szavait.
Vagyis, titkon abban reménykedik, hogy a világ vezetői a közeljövőben nők lesznek. Nem férfias nők, valódi nők. Olyan nők, akik emlékeznek arra, hogy ők az életet gondozzák. Szerinte a férfiak sok időt kaptak, és nagy felfordulást okoztak.
Egyáltalán nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a későbbiekben mások is felemelik szavukat a nők vezetői szerepe mellett. Nőként, kicsit árnyaltabb képet látok ennél. Oly mindegy, hogy férfiak, vagy nők irányítják ezt a világot, egy a fontos, hogy az univerzum energiamezejével összhangban történjen mindez. Ehhez viszont elkerülhetetlenül szükséges, hogy az emberi aspektus át tudja adni az irányítást az önvalónak.

A világ gyermekeinek tolmácsolt üzenetek közül Uqualla, a Grand Canyonban élő törzsből származó indián szavait idézem.
„A Földanya gyermekeihez szólok. Először is a szellem nevében bocsánatotokat kérem. Útjaim során oly sokat gondoltam arra, mit kell tennünk ahhoz, hogy pozitív változásokat idézzünk elő a világon. Ennek eredményeképp megfeledkeztem rólatok, a gyermekekről. A szívemben sírok, mert elsétáltam mellettetek. Annyira belemerültem a tömegeknek való szónoklásba, hogy nem láttam, hogy ott álltok hátul, hogy engem figyeltek tisztelettel. Miért nem mentem oda hozzátok megköszönni?! Miért nem mentem oda megmondani, hogy örülök, hogy itt vagytok?!”
Csak néhány mondat, és mégis elképesztő hatás. Ha módodban áll, ne hagyd ki ezt a részt a filmsorozatból. Az alábbi magyarázatom talán segít abban, hogy a film megtekintése nélkül is igazán értékelni tudd a gondolatokat. Néhány indián törzset leszámítva a fontos döntések meghozatalánál figyelmen kívül hagyják a jövő generációjának, sőt generációinak érdekeit. A ma gyermekei egyáltalán nem biztos, hogy a legmegfelelőbb világot kapják örökül. Uqualla pedig ezért kér bocsánatot.

A jövőnkre vonatkozó üzenettel pedig zárom is ezt a bejegyzést.
„Már nincs szükség szavakra. Engedd meg a frekvenciáknak, hogy kapcsolódjanak Veled. Így egyre többet fogsz érteni, és megkapod az  „új nap” idejének lehetőségét és áldását.”
Valóban ennyire egyszerű.  Elegendő a tiszta szándék, valamint a csendes figyelem ahhoz, hogy utadra lépj, hogy válaszokat kapj, és ami a lényeg, életedet a számodra is elfogadható irányba tereld.

Még szintén kedvelheted...