Bejegyzések

Time of the Sixth Sun – A Hatodik Nap ideje

Kora tavasszal volt alkalmam megnézni a filmet, melyről most egy rövid összefoglalót hozok.

A bibliai teremtéstörténetben a hatodik nap az ember születéséről szól. A cím utal az emberiség, új emberként való megszületésére. A folyamat pedig már elindult.

A film felépítésének, tematikájának alapját a sok évvel korábbi Titok című mű adta.

A legfontosabb gondolatokat kiemelve, kihagyva a könnyen félreértelmezhetőt (mindenki a saját tudatossági szintjéhez mérten értelmez, így fontosak az egyszerű, egyértelmű gondolatok) és a határozottan hamisat (tapasztalatunk van az ellenkezőjéről), lássuk a felvétel üzenetét:

  • Az idő és a tér korlátozásán túlról érkeztünk, a lelassult tér és idő korlátozásában élünk.
  • Elfelejtettük kik vagyunk, honnan jöttünk, hová tartunk, miért is vagyunk itt ezen a Földön.
  • Azért jöttünk, hogy megtapasztaljuk milyen a teremtésünkben élni.
  • A tapasztalások visznek előre mindannyiunkat a válaszokig.
  • Sokkal többek vagyunk annál, mint amit magunkról valaha is gondoltunk. A kérdés az, van-e bátorságunk elindulni a belső utazásunkra. Mindenkiben ott az emlékeztető, ott az ébresztő gombja, ami a megfelelő időben aktiválódik. Ébresztő, ami arra figyelmeztet, hogy térjünk vissza önmagunkhoz.
  • Úgy gondoljuk, hogy a változáshoz időre van szükségünk, pedig nem időre, hanem erre a hangra van szükségünk.
  • Minél inkább megalkotunk egy rezgési mezőt, és emeljük a rezgési frekvenciánkat, a valóságnak annál több szintjét érzékeljük.
  • A pénzalapú társadalom helyett közösségalapú társadalmat, félelemalapú emberi működés helyett szeretetalapú kapcsolódásokat hozunk létre.
  • A hatalom korából elindultunk (igen, már az úton vagyunk 🙂 ) az integritás (az emberiség önmagában kerek egész, feddhetetlen, tiszta) korába.
  • Megtanuljuk, hogyan kell munkálkodni az új energiával. Megtanuljuk, hogyan lehet átmenni-átjutni a rezgésből a kiterjedésbe, miközben itt vagyunk a fizikai testben.

Néhány nap elteltével – a fenti üzenetből adódóan – máris kiegészítést kap a bejegyzés.

Nagyon szeretem a mostanihoz hasonló történéseket.
Hosszú hónapokon keresztül csak vázlat formájában volt kész az írás, amit végül október 30-án tettem publikussá.
Még aznap, néhány órával később érkezett egy üzenet a film alkotóitól.
Szó se róla jól „összerezegtünk”. 😀
Szeretem azt, mikor az univerzum megmutatja, hogy sokszor nem az emberi aspektus, a személy hoz döntéseket, hanem az önvaló irányít, miközben van olyan rendes, hogy a személyt meghagyja abban a hitében, hogy ő a főnök.

Lássuk csak, mi mindent hozott ez az egy kis üzenet.

Tavasszal nem láttam a filmhez kapcsolódó dokumentumfilm-sorozatot. Pótoltam, ami automatikusan hozta magával újabb bejegyzések megszületését. 🙂

Ha megfigyelted, nem véleményeztem a filmet…eddig. Talán mert nem láttam a teljes képet? Abszolút lehetséges. Most viszont elolvashatod a meglátásaim.
A film önmagában sok volt, nagyon sok volt számomra. Tisztelettel tudok fejet hajtani az alkotók előtt, mert óriási szívvel és szenvedéllyel dolgoztak rajta. Átjön a legtisztább szándék, és mégis sok, vagy pont ezért lett sok.
Számos ország és kultúra képviselője beszél az emberiség jelenéről, a most teendőiről, melynek keretet ad egy szavak nélküli, zenével átszőtt történet. Ha még az utad elején jársz, akkor ez a film komoly falat lehet.
A hozzá kapcsolódó sorozat (8 téma – 8 film), viszont az egyszerűségével ellensúlyt képvisel, és szimplán csak imádtam.
A 9 mű közül bármelyiket is nézed meg, sokat kapsz, és erőteljesen hat. Ha pedig valakivel át is tudod beszélni a látottakat, a kapcsolódó érzéseket, akkor tisztán emel, alakít, formál.

Mivel ilyen szépen rám talált a téma, a nem véletlen üzenet hatására folytatás következik.

(kép forrása: Instagram – @timeofthesixthsun)

Még szintén kedvelheted...