Bejegyzések

Új korszakba léptünk

A Föld evolúciója újabb mérföldkőhöz érkezett, mi pedig mostanra tökéletesen eltévedtünk az anyagi és a gazdasági biztonság hajszolásában.
Mindannyian azért vagyunk itt, hogy a földi dimenziót összehangoljuk a mennyeivel, valamint tudatosítsuk és fogadjuk el végre, hogy nem emberek vagyunk szellemi tapasztalásokkal, hanem szellemi lények, akik földi tapasztalatokat szereznek.
Az elmúlt közel három évtized alatt a látszólagos korlátok leomlásával, a technika fejlődésével megmerítkezhettünk az anyagi világ adta kényelemben.
A változások viszont nemcsak fizikai síkon, hanem az egész világegyetemen keresztül bennünk is zajlottak.
Mindez kevésbé volt észrevehető, érzékelhető, hiszen a fókusz a matérián volt.

Itt az ideje, hogy a fizikai, materialista világszemléletről fokozatosan átálljunk a felébredettebb, spirituális állapotra.  Az emberiség, az univerzum egészének apró része, és bizony, most már időszerűvé vált tudatosan figyelve, a világegyetem energiamezejével együttműködve élni a mindennapokat.
Valamennyien részei vagyunk a kollektív evolúciónak, Földünk – ma is zajló – teremtési folyamatának, s mivel rendelkezünk a gondolkodás képességével, képesek vagyunk tudatos tapasztalatokat szerezni az épp aktuális folyamatokról, melyeket, ha olykor nem is tudjuk megmagyarázni, ettől függetlenül képesek vagyunk integrálni az életünkbe.

Életünk, mindennapi működésünk kiindulópontja eddig a gondolkodó ember volt. Az emberi aspektus fokozatosan háttérbe szorul. Itt az ideje, hogy elkezdjük megismerni az önvalónkat, azt a meghatározhatatlan valamit/valakit, akik valójában vagyunk. A világegyetem fejlődése terel bennünket ebbe az irányba, s a kollektív evolúció automatikusan hozza magával az egyéni evolúció kérdését is. A Föld valamennyi lakója egyéni – a közös tapasztalatok ellenére is – , csak rá jellemző életúttal rendelkezik. Így nem lehet megmondani, hogy kinek az életét mikor és milyen mértékben forgatja fel a változást sürgető erő, viszont a folyamat már elindult.

Egyáltalán nem fontos megvárni a keményen fenékbe billentő történéseket ahhoz, hogy elinduljunk az egyéni változás útján. Ez csupán döntés kérdése, ami nem az akarásban, sokkal inkább a tiszta szándékban nyilvánul meg.

 

 

Még szintén kedvelheted...